Nyheter Overskrifter

Nationen

Fare for flom flere steder østafjells

Vi har sendt farevarsel for kraftige regnbyger tirsdag kveld og onsdag østafjells. Lokalt kan det komme 15-20 millimeter nedbør på én time, melder meteorologene hos Meteorologisk institutt.

NVE varsler gult nivå på flomfaren. Varselet gjelder foreløpig fram til onsdag ...

i dag 17:58 open_in_new
Ap sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner

– En rasering av Statens vegvesens trafikkstasjoner vil gjøre oss svakere i kampen mot kriminalitet og sosial dumping, sier hun.

Kirsti Leirtrø mener at regjeringen med nedleggingen synliggjør hvilken samfunnsutvikling de ønsker. En så stor omorganisering krever tid i ...

i dag 17:58 open_in_new
Vegdirektoratet foreslår å flytte 270 arbeidsplasser ut av Oslo

Konstituert veidirektør Bjørn Grimsrud leverte mandag sitt forslag til fremtidig lokalisering av Statens vegvesen til Samferdselsdepartementet.

– Statens vegvesen skal nå bli en mer effektiv organisasjon. Vi skal fra 2020 ikke lenger administrere fylkesveier, og skal samtidig fornye ...

i dag 15:52 open_in_new
Nytt nettverk for biokol

Fleire aktørar i Noreg arbeidar aktivt med utvikling og produksjon av biokol. No går dei saman for å gjere Noreg leiande i verdiskaping knytt til produksjon og utnytting av biokol, skriv Norges Bondelag på nettsidene sine.

– Nettverket blir ein møteplass for dei mange sektorane som ...

i dag 15:52 open_in_new
VG: Jensen innkaller til krisemøte om bompenger

Det skriver VG.

– Nok er nok. Det er den klare tilbakemeldingen vi får fra folk om bompenger. Bom-belastningen er blitt for høy. Jeg har derfor tatt initiativ til et møte med partilederne i de fire regjeringspartiene, hvor vi skal sette oss med og diskutere situasjonen og se hva vi ...

i dag 14:49 open_in_new
#Motkultur

I en partipolitisk lederartikkel mandag 20. mai antyder Nationen at jeg og regjeringen ikke viser "respekt for de som bor utenfor byene". Det er vanskelig å ta kritikken helt på alvor, men her er et forsøk på å forklare det som er mitt hovedansvar: Innbyggerne i kommunene.

I nesten ...

i dag 14:49 open_in_new
Viltnemnda med bønn: – La rådyrkalver ligge i fred

Viltnemnda i Bamble blir hvert år kontaktet av personer som finner rådyrkalver i nærheten av hus og hager. Noen har valgt å ta seg av rådyrkalven. Dette får store konsekvenser.

Nylig måtte viltnemnda i Bamble avlive en kalv som var blitt tatt hånd om.

– Rådyret er det ...

i dag 14:49 open_in_new
Noregs Fiskarlag er bekymra for sjølaksefisket

På bakgrunn av forskjellige forvaltingstiltak som er sett i verk, har sjølaksefisket blitt kraftig redusert dei siste 30 åra. Moglegheitene til å drive sjølaksefiske er dermed svært avgrensa og Noregs Fiskarlag er redd for at dette tradisjonsrike fisket er i ferd med å døy ut, skriv Kyst ...

i dag 13:46 open_in_new
Bustadsjekk frå A til Å

At plasseringa er viktig, bør ikkje ta merksemda vekk frå standarden, meiner Espen Fuglesang, fagdirektør hos Norsk Takst.

– Er det eit gammalt og godt brukt hus, bør ein rekne på kva det kostar å setje tinga i stand. Er det nytt, lyst og pent styla, må ein ikkje la seg blende. ...

i dag 13:46 open_in_new
Statkraft: Noreg vil ha nok straum i åra framover

– Noreg vil få eit betydeleg kraftoverskot i åra framover med dei vindkraftverka som har fått konsesjon og som er vedtatt utbygde, seier kommunikasjonssjef i Torbjørn Steen i Statkraft til NRK.

I dag blir det produsert vindkraft ved 36 vindkraftverk langs norskekysten. Innan 2021 ...

i dag 11:40 open_in_new
Litt fleire fødslar i første kvartal

Det vart fødd 13.365 barn i Noreg i første kvartal 2019. Det er ein auke frå same periode i fjor, då 13.245 barn kom til verda, viser Statistisk sentralbyrås folketal for første kvartal.

Ser ein på fødslar per 1.000 innbyggar var det ein auke i talet på fødslar i åtte fylke ...

i dag 10:37 open_in_new
Nyt Norge: 10 år på norske bord
Hipp hurra! Flere og flere strekker ut hånda, hver dag, og velger norske arbeidsplasser, norsk landbruk og levende lokalsamfunn – i matbutikken! Den offisielle merkeordningen for norsk mat – Nyt Norge - er ti år i disse dager og det er mye å feire! Hele ni av ti oppgir at de gjenkjenner Nyt Norge-merket. ...
i dag 09:34 open_in_new
Per Fredrik har alt klart til sesongarbeiderne

Det er travle dager på Nordre Fjøser gård i Frogn. Når plantene skal i jorden, gjelder det å utnytte de fine dagene.

– På denne tiden av året blir det lange dager. Sånn er det gjerne for folk som oss, sier Per Fredrik Saxebøl.

Like fullt kan det sies å være stille før ...

i dag 09:34 open_in_new
Bollestad kaller Mattilsynet inn på teppet

– Jeg vil be om et snarlig møte med Mattilsynets ledelse. Dette er overhodet ikke greit, heller ikke for en bonde som opplever dette og kommer i feil lys, sier statsråden til NTB.

– Jeg vil til bunns i dette, slår hun fast.

I en rapport om en minkfarm med 9.600 dyr i Sandnes i ...

i dag 09:34 open_in_new
Bjørn sett ut i Frankrike drap åtte sauar i Spania

I eit forsøk på å gjeninnføre bjørn i Pyreneene i Frankrike vart det i oktober 2018 sett ut to slovenske brunbjørnar i området. Ein av bjørnane, Claverina, klarte å komme seg over til Spania, og har deretter drepe åtte sauar.

Lokale bønder i området rasar mot begge ...

i dag 09:34 open_in_new
Brann kjem til å koste 600 grisar livet

Rett før klokka 20.00 sundag kveld starta ein brann i ein grisestall i byen den vesle byen Mørke på Djursland, nord for Aarhus i Danmark, skriv tv2.dk.

Østjylland politi opplyste klokka 21.40 på Twitter at fleire grisar hadde grunna brannen blitt avliva av dyrlege på staden. Fleire ...

i dag 09:34 open_in_new
Google presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei

Midt under den økende handelskrigen mellom USA og Kina har president Donald Trump nedlagt forbud for amerikanske selskaper mot å drive handel med telekomselskaper som administrasjonen oppfatter som en trussel.

Tiltaket rammer særlig den kinesiske telegiganten Huawei som står på ...

i dag 08:31 open_in_new
Bjørn påkøyrd av tog i Sverige

Togpersonalet veit ikkje om det var ein stor eller liten bjørn som vart hardt skadd, skriv jaktjournalen.se.

Politiet skal ha avslått at søkjegarar skulle undersøke ulykkesstaden og leite etter bjørnen i mørket.

– Det kan vere farleg å nærme seg plassen. Dersom den ...

i dag 08:31 open_in_new
45 arbeidere tar laksepakkeri til retten

Lederne i laksepakkeriet på Sotra stiftet et nytt selskap på samme sted med samme kunder etter at de gikk konkurs, skriver NRK. Men kun arbeidere som ikke var organiserte i fagforeninger, fikk jobb i den nye virksomheten.

– Vi mener å kunne bevise at 45 ble diskriminert fordi de var ...

i dag 07:28 open_in_new
WHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise

Mandag starter Verdens helseorganisasjons årskonferanse i Genevé i Sveits og varer til 28. mai. I forkant av konferansen har ett av søkelysene blitt rettet mot slangebitt på verdensbasis, et relativt lite omtalt problem, omfanget og all tilgjengelig informasjon tatt i betraktning.

I ...

i dag 07:28 open_in_new
Mattilsynets tilstandsrapport om minkfarm var full av feil

I den feilaktige rapporten om farmen i Sandnes står det blant annet at «de fleste dyra i farmen er underernærte/feilernærte, tynne og tilbakesatte». Mattilsynet omtaler situasjonen som «en dyretragedie som omfatter et stort antall dyr», ifølge Stavanger Aftenblad.

Minkbonden har et ...

i dag 07:28 open_in_new