Nyheter Overskrifter

Harstad Tidende

Kan bli skoleskip

De har vært om bord for å praktisere ting de kunne lært i simulator på skolen. Men å trafikkere Tjeldsundet på Anna Rogde gir en helt annen læringsopplevelse, forteller universitetslektor Øyvind Haugseggen.

– Oppholdet på Anna Rogde er meget relevant for oss. Seiling er mer enn ...

i dag 18:46 open_in_new
– Måtte rette opp et dårlig inntrykk

Hignett sørget for ledelsen etter en times spill, og Andrea Pålsdatter Hunstad fastsatte resultatet til 2-0 for Medkila over Øvrevoll Hosle fem minutter senere. Kampens er du i opptak her!

Det kunne blitt mye mer. Medkila spilte en av sine beste kamper på lang tid, holdt nullen og ...

i dag 18:46 open_in_new
– Det er en grunn til at vi kaller henne Mikle Maskin

Miklegard og Dolstra avkledde divisjonens tredje mest målfarlige spiller i søndagens oppgjør, som Medkila vant 2-0 over Øvrevoll Hosle. Joshualyn Reeves slapp ikke til en eneste målsjanse takket være stoppernes kompromissløse opptreden. Spesielt Miklegard var på tå hev, og var aldri mer ...

i dag 18:46 open_in_new
– De er her for å lære av oss

Leder i Troms idrettskrets, Knut Bjørklund, slår fast at det var et viktig at kretslederkonferansen fant sted i Harstad i år.

– Jeg synes det var kjempeartig å få vist fram byen, idrettsmiljøet og mangfoldet Harstad har. Jeg tror mange av kretslederne syntes det var uventet å se ...

i dag 16:40 open_in_new
Fornøyd med starten

– Jeg har Norges morsomste og mest givende verv, sier hun og uttrykker spesiell glede over å komme til Nord-Norge og kretslederkonferansen i Harstad.

– Hjertet mitt banker litt ekstra for denne landsdelen. Jeg er så glad i Senja, der jeg var på topptur for noen år siden. Jeg syntes ...

i dag 16:40 open_in_new
Lagets yngste avgjorde for Medkila

Medkila vant 2-0 over Øvrevoll Hosle i 1.-divisjon søndag ettermiddag. Det sto 0-0 til pause på Harstad stadion. Kampen ser du i opptak her.

Pålsdatter Hunstad var blitt snytt for et straffespark i første omgang, og ble foræret en straffe etter 14 minutter av andre omgang. Ingen ...

i dag 16:40 open_in_new
Storsmell for elitelaget

Harstad tapte 6-16 for Gjelleråsen på bortebane i en kamp der skuddstatistikken var langt jevnere; 38-33 i favør vertene.

Det tok bare 28 sekunder før Gjelleråsen åpnet skåringsballet, og hjemmelaget var fire mål foran allerede etter 11.24 minutter før Toms Kirmuzs skåret for ...

i dag 16:40 open_in_new
Han er HILs komet

18-åringen hadde ikke noen andre tanker enn å spille 4.-divisjonsfotball med b-laget da sesongen tok til.

– Jeg trente litt med a-laget i vinter, og var vel egentlig enig om at b-laget skulle være min arena, erindrer Berg Rikardsen om forsesongen.

...
i dag 07:58 open_in_new
Har sett revansjelyst i gruppa

Medkila tapte 0-5 for serieleder Fløya forrige helg. Søndag venter enda et topplag. Da kommer Øvrevoll Hosle på besøk til Harstad stadion. Kampen ser du direkte her klokka 13 søndag.

– Øvrevoll Hosle er et av de beste lagene i 1.-divisjon sammen med Fløya og Amazon Grimstad. Det ...

i dag 06:55 open_in_new
– SOIF blir ett av tre lag som rykker opp

Fire nordnorske avdelingsvinnere i 4.-divisjon skal i oktober og november kjempe om tre ledige plasser i nasjonal 3.-divisjon.

SOIF er Hålogalands representant. Det ble klart etter lørdagens serierunde. Laget banket Grovfjord 5-1, og er mester tre runder før serieslutt. SOIF skal møte ...

i går 21:28 open_in_new
– Gode nok for å spille i 3.-divisjon

Balteskard punkterte lørdagens kamp mot Grovfjord da han skåret SOIFs tredje for dagen. Om en måned starter opprykkskvalifiseringen.

– I 2016 sa jeg at vi har noe på gang på Evenskjer. I fjor sa jeg at vi i 2019 bør gå for opprykk. I år har vi en stall for å klare det, mener ...

i går 21:28 open_in_new
Involvert i alle målene

Magnus Reppen Samuelsen var kampens store profil og hadde hovedrollen da SOIF slo Grovfjord 5-1.

Han utlignet til 1-1 og fastsatte resultatet til 5-1. I mellomtiden serverte han målgivende til Sigurd Madsen og Petter Hustad, og skaffet frisparket som Frank Balteskard ekspederte i mål. ...

i går 21:28 open_in_new
Sauebøndenes høsteventyr

I sekkene var det kjeks sjokolade og litt drikke – hvis vi fikk tida til en stopp. Oppgaven var å renske fjellsida i Sollifjellet for sau og lam.

Bønder, frivillige byfolk, langveisfarende bondesøsken og unger i hopetall kledte fjellet – merket med gule refleksvester. Manngarden - ...

i går 20:25 open_in_new
- Vi underholder publikum

Hjemmelaget skåret fire i hver omgang da Andenes ble slått 8-2. I forrige hjemmekamp vant Landsås 7-2.

- Andenes la seg bakpå fra start. Dermed fikk vi øvd på å spille mot etablert forsvar, noe vi kanskje ikke er så gode til. Vi slet litt med å bryte dem ned, men skåret to ...

i går 19:22 open_in_new
SOIF er seriemester

Grovfjords Stian Christensen startet målkalaset med sin 0-1-skåring på straffe etter 16 minutter. Deretter sørget Magnus Reppen Samuelsen (39. minutt) for at SOIF kunne gå til pause med uavgjort 1-1 etter skåring direkte fra hjørnespark.

Etter 60 minutter måtte Grovfjord spille med ...

i går 18:19 open_in_new
–Juleshow med partyfaktor

– Årets show blir noe annerledes enn fjorårets. Fortsatt skal publikum får julesanger i ny drakt, men årets show vil ha en noe høyere partyfaktor enn tilfellet var i fjor, sier Wærness.

Han er fortsatt under behandling for kreftsykdommen som rammet han i 2018, men er ved friskt ...

i går 17:16 open_in_new
Harstad-tap i Fredrikstad

Harstad fikk en god start og ledet 2-0. Lagene fulgte hverandre til det gjensto ti minutter av matchen. Da skåret Fredrikstad to på rad og gikk opp til 6-4.

Det ble litt spenning da Harstad reduserte da ett minutt gjensto.

...
i går 17:16 open_in_new
Leier Apollo-lokalene

Nylig inngikk hun leieavtale med gårdeier Karl-Erik Aagaard-Nilsen om leie av lokalene i sentrum, der klesbutikken Apollo drev i mer enn 40 år. 1. desember tar Dagsvold sikte på å åpne dørene for turister som trenger informasjon.

– Jeg har lenge gått og siklet på disse lokalene ...

i går 15:10 open_in_new
Alltid like populært å besøke brannstasjonen

Det er nok mange som i barndommen planlegger et liv som brannmann. Da er det greit å rekognosere først, slik at man vet hva man har med å gjøre. Det var nesten kø av spente små, kanskje også noen spente store, da man åpnet dørene på formiddagen. Allerede etter ti minutter med åpen ...

i går 10:58 open_in_new
Redusert elitelag kan få uventet hjelp

Finnen Pepe Nevasalmi kan komme til å gjøre et mildt sagt overraskende comeback i eliteserien i helga. Han spilte sist i 2016. Ny lisens er løst, opplyser sportslig leder Nicolai Christensen før kampene mot Fredrikstad lørdag og Gjelleråsen søndag.

Harstads bortekamp mot ...

i går 06:46 open_in_new
Kilkam feiret seg selv i nyhallen

Gratulantene sto i kø for å rose innsatsen de mange frivillige i Kilkameratene har lagt ned det siste året for å få realisert hallen. Ikke overraskende var det klubbens leder Finn Håkon Jørstad som mottok den største hyllesten.

– En ekte ildsjel er uselvisk, inkluderende og full ...

2019-09-20 23:22 open_in_new