Nyheter Overskrifter

Fanaposten

The Tall Ships Races er på vei til havn

Med festen fra 2014 friskt i minne, skal The Tall Ships Races nok en gang skape en maritim folkefest i Bergen. Skutene ankommer Bergen de nærmeste dagene, og brasilianske Cisne Branco er forventet allerede i løpet av fredag.

Dette året dukker det opp 58 seilskuter fra 17 nasjoner. ...

i går 12:19 open_in_new
MDG bommer stygt i kritikk mot Høyre

Etter at undertegnede og Jana Midelfart Hoff beskrev Bergen Høyres tilnærming til klimakrisen, svarte MDGs Øyunn Stokkeland Kåset 12. juli med kritikk som jeg må imøtegå.

Ingen skal ta fra MDG engasjementet, men i innlegget bommes det stygt. Først av alt er det totalt bortkastet ...

i går 12:19 open_in_new
Her sjøsettes den nye fergen

Fra nyttår skal det for første gang gå en helt ny ferge i sambandet mellom Hjellestad og Klokkarvik. Norled, tidligere HSD og Stavangerske, skal overta driften av sambandet.

Fergen har fått det passende navnet MF "Hjellestad". Den er en del av det store miljøløftet på fergefronten. ...

i går 10:13 open_in_new
Krafttak for å inkludere flere i arbeidslivet

Nesten én av fem i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Mange med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en sliter med å komme seg inn i arbeidslivet. Dette er mennesker som kan og vil bidra. Med inkluderingsdugnaden skal flere få en jobb å gå til.

Staten skal gå foran. Vi har ...

2019-07-18 14:13 open_in_new
Azora Gullbrå 7 år

Azora Gullbrå 7 år. Hipp hurra og gratulerer så masse med dagen til snille og fineste Azora som fyller 7 år den 18. juli. Veldig glad i deg. Klemmer fra tante Birte, mormor og morfar.

...
2019-07-18 01:37 open_in_new
Ubudne gjester om nettene i Sandslihallen

– Det har vært ubudne gjester innendørs i Sandslihallen flere netter i den siste perioden, og vi mistenker at det er noen nøkler som har kommet på avveie, sier Torgils Lutro, stasjonssjef i Bergen sør politidistrikt.

Men det er ikke meldt om skadeverk eller ...

2019-07-17 13:46 open_in_new
Brant benk ved Skranevatnet skole

– Klokken halv sju tirsdag kveld fikk vi inn melding om at det brant i en benk ved Skranevatnet skole, sier Torgils Lutro, stasjonssjef i Bergen sør politidistrikt.

Brannvesenet fikk raskt slukket brannen. Det var kun benken som ble skadet og det var ikke fare for at brannen skulle ...

2019-07-17 11:40 open_in_new
To fikk kjøreforbud, en ble avskiltet

Kontrollørene fra vegvesenet sjekket tungtransport, vektkontroll, bilbelte og lys på bilene under en kontroll i Fana tirsdag. Kontrollørene sto først ved Fana kirke, og deretter ved broen på Sørås.

– To kjøretøy fikk bruksforbud. Den ene for dårlig sikring av last, og den andre ...

2019-07-16 16:46 open_in_new
Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I 2018 gikk norske utslipp opp på Høyre sin vakt. Å si at klima er viktig for Høyre er en overdrivelse av dimensjoner.

Det er svært ...

2019-07-16 14:37 open_in_new
Latvisk vogntog kjørte feil, havnet utfor veien på Troldhaugen

Meldingen om om lastebilen som holdt på å velte, kom i 12-tiden mandag.

En latvisk vogntogsjåfør på vei fra sentrum til Nesttun måtte finne seg en omkjøringsvei da Hopstunnelen var midlertidig stengt.

– Sjåføren måtte sette sin lit til GPS-navigasjon, men havnet av en ...

2019-07-15 15:31 open_in_new
Lastebil i grøften, kan velte

– Lastebilen står i ro i grøften og den er stabil. Men det er fare for at lastebilen velter. Hvis den velter, havner den på gresset, så det er kun fare for skade på bilen og ikke andre mennesker eller omgivelser, sier Torgils Lutro, stasjonssjef ved Bergen sør politistasjon til ...

2019-07-15 14:28 open_in_new
Verdens beste dyrevelferd?

Dette skal ikke handle om slag eller spark. Om kastrering av gris uten bedøvelse, brudd på forskrifter eller om representanter for «verdens beste dyrevelferd» som lærer bort ukultur og «privatfornuft» (et begrep som ble brukt av svineprodusent i NRKs grisedokumentar). Heller ikke om ...

2019-07-15 10:16 open_in_new
Elevene fortjener handling, ikke målinger

Når gutter strever mer enn jenter på skolen, viser det at vi har en stor jobb foran oss for å gi alle barn og unge like muligheter.

Dette er alvorlig og vi er nødt til å komme raskt i gang med å jevne ut de store forskjellene. Bergen på sitt beste fortsetter ikke å spørre, måle ...

2019-07-15 09:13 open_in_new
Vita vant Tour de Feminin

Vita Heine fra Fana IL Sykkel tok sammenlagtseieren i fem-etappersrittet Tour de Feminin i Tsjekkia.

Søndag gikk siste etappe, og Heine hadde tre sekunder ledelse på Brodie Chapman foran den avgjørende etappen og hun var selvsikker før start.

– Vi har et sterkt lag og alle gir ...

2019-07-14 16:25 open_in_new
Tempo-seier og ledertrøye til Vita

Nybakt norgesmester i tempo, Vita Heine fra Fana IL sykling, tok sin tredje seier lørdag, da hun vant tempoetappen i Tour de Feminin. Laget til Vita Heine, Hitec Products-Birk Sport har vunnet de tre første etappene. Det skal sykles totalt fem etapper. De to første etappene vant Marta ...

2019-07-13 17:19 open_in_new
Tjente nesten en kvart milliard i fjor

Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana, bedre kjent som Kygo, er blitt en av verdens største artister og produsenter og kan se tilbake på et økonomisk gullkantet 2018, skriver Dagens Næringsliv.

87 konserter i 31 land ga inntekter på 181 millioner kroner. I tillegg kommer rundt 63 millioner i ...

2019-07-12 14:01 open_in_new
Hvordan få skolen til å fungere godt nok?

Fredag 21. juni fortalte Fanaposten flere historier om barn og foreldre som møter motgang i skolen. Vi leser om barn som har strevd helt siden skolestart med å lære å lese. Foreldrene tar opp bekymringene med skolen, men svaret blir «Vent og se det an». Det på tross av at det i ett av ...

2019-07-12 14:01 open_in_new
BHG Eiendom AS har kjøpt BKK-bygget

BKK skal leie bygningsmassen tilbake i to og et halvt år fra den nye eieren BHG Eiendom AS.

– Vi ser mange muligheter for denne bygningsmassen etter at BKK har flyttet ut, sier administrerende direktør Erling Falch Monsen til Bergensavisen.

BKK flytter inn i nytt hovedkontor i ...

2019-07-11 17:01 open_in_new
Morgentåke på Flesland

– Vi har hatt en god del tåke i morgentimene, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør Bergen lufthavn, Flesland.

– Det var ett fly som valgte å ikke lande på grunn av tåken, ellers går trafikken som normalt, sier Skaar til Fanaposten.

Skaar forteller at det nye ...

2019-07-11 09:40 open_in_new
Varsler gebyr til Norgesgruppen for brudd på opplysningsplikten

Norgesgruppen kjøpte i 2018 butikklokaler i Sædalssvingene i Bergen, der Coop i dag driver dagligvarebutikk. Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at Norgesgruppen ikke har overholdt opplysningsplikten i forbindelse med dette oppkjøpet.

– Dagligvaremarkedene er svært ...

2019-07-10 15:49 open_in_new
Tatt ut til U20 EM

Norges Friidrettsforbund har tatt ut Andreas Haara Bakketun (IL Gneist), Filip Bøe og Pål Haugen Lillefosse (Fana IL) til å representere Norge under U20 EM i Borås i Sverige.

Bakketun skal løpe 400 meter hekk. Filip Bøe starter på 200 meter, og Pål Haugen Lillefosse stiller i ...

2019-07-10 11:37 open_in_new