Nyheter Overskrifter

Dagens Naeringsliv

VGs sjefredaktør er ikke med og skriver granskingsrapporten

VG er ventet å være ferdig med granskingen av avisens eget arbeid i saken om dansevideoen med Trond Giske på Bar Vulkan. Men avisens ansvarlige redaktør er ikke med når den endelige rapporten skal skrives.

– Tora Bakke Håndlykken leder arbeidet med ...

i går 19:52 open_in_new
Cruiseskip i Hustadvika har sendt ut nødmelding – 1.300 passasjerer skal evakueres

Cruiseskipet Viking Sky har sendt ut mayday-melding, og det driver mot land, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet.

Gro Marte Strand, som bor i nærheten av stedet, sier det er voldsom vind, i tillegg til tåke og ...

i går 16:43 open_in_new
Det er synd at ikke flere får del i elbilfordelene. Hvor blir det av familieelbilen?

Genève-messen er et vårslipp av bilnyheter fra alle de store bilmerkene og er et barometer på hvordan bilverdenen vil se ut i årene som kommer.

Bilbransjen brukte sjansen til å vise at de for alvor satser på elektrifiserte biler, både rene elbiler og ...

i går 13:34 open_in_new
Tyst fra Trump etter Mueller-rapporten

Trump-supportere sang og ropte «lock her up» fredag kveld på Mar-a-Lago, golfresorten i Florida der presidenten tilbringer helgen.

Planen var en rolig golfweekend, men Mueller-rapporten gjør at presidenten og hans advokater sannsynligvis blir opptatt hele helgen med ...

i går 13:34 open_in_new
Rederarving kjøper nok en leilighet på Tjuvholmen

Den lille halvøya Tjuvholmen i Oslos indre havnebasseng kan skilte med landets dyreste leiligheter. Den aller dyreste er det skipsreder og investor Olav Nils Sunde (66) som eier. Nå blar sønnen Alexander Sunde opp 54 millioner kroner for en leilighet i nabobygget til ...

i går 13:34 open_in_new
Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen

Riksrevisjonen – vaktbikkja som blant annet sjekker at myndighetene følger målsettingene og føringene fra Stortinget – har tatt seg for mye til rette og må holdes i strammere lenke, mener utvalget bak rapporten «Ansvarlighet og tillit fremfor kontroll og ...

i går 12:31 open_in_new
Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester

Protestbevegelsen De gule vestene planlegger nye protester i Frankrike. Myndighetene har innført forbud mot demonstrasjoner på Champs-Élysées og rundt nasjonalforsamlingen etter omfattende ødeleggelser forrige helg.

Lignende forbud er kunngjort for sentrum av byene ...

i går 10:25 open_in_new
May varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte

May skrev i et brev til parlamentarikere fredag kveld at det kan hende hun ikke vil legge frem sin brexit-plan til ny avstemning i Parlamentet i neste uke. Hun vil kun legge frem planen til avstemning «hvis det er tegn på at det er tilstrekkelig støtte» til den.

Hun ...

i går 10:25 open_in_new
Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere

Menneskelige finansrådgivere må kjenne både lover og etiske normer for å bli godkjent av finansnæringens egen autorisasjonsordning, FinAut. Nå har robotene kommet, og bransjen vil stille krav til disse på samme måte.

– For å bli ...

i går 09:22 open_in_new
Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet

Beløpet i det forslaget tilsvarer ifølge VG 15 ganger grunnbeløpet (G) i folketrygden, og regjeringspartiene ble enige om dette torsdag.

– Det var viktig for oss å få en endring som folk føler er naturlig. Vi mener det var en for stor økning fra ...

i går 09:22 open_in_new
Mueller-rapporten er klar

Justisminister William Barr sier han regner med å kunne informere lederne i Kongressen om hovedkonklusjonene i løpet av helgen.

Det er formelt opp til Barr, med hjelp fra visejustisminister Rod Rosenstein, hvor mye av rapporten som skal offentliggjøres.

Både Barr ...

i går 09:22 open_in_new
Har 11.000 nordmenn på liste for ny elbil: – Neste år tror jeg mange får det brutalt

– For meg kan du tro det er en rar følelse å høre han snakke. Det gir meg déjà vu, sier Henrik Wenders i elbilprodusenten Byton.

Han har akkurat gått av scenen på den store elbilkonferansen EV Summit i Oslo. Den delte han med Jaguar Land Rover-sjef ...

i går 09:22 open_in_new
Mueller-rapporten er klar

Justisminister William Barr sier han regner med å kunne informere lederne i Kongressen om hovedkonklusjonene i løpet av helgen.

Det er formelt opp til Barr, med hjelp fra visejustisminister Rod Rosenstein, hvor mye av rapporten som skal offentliggjøres.

Både Barr ...

2019-03-22 23:52 open_in_new
Trump stanser nye Nord-Korea-sanksjoner

Finansdepartementet i Washington kunngjorde torsdag at det var innført nye sanksjoner mot to kinesiske rederier og begrunnet dette med at de har bistått Nord-Korea med å omgå internasjonale sanksjoner.

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John ...

2019-03-22 22:49 open_in_new
To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura

Fengslingsmøtene for de to mennene ble holdt i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Den Nortura-ansatte ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er han underlagt delvis isolasjon gjennom at han ikke får ha kontakt med den ...

2019-03-22 22:49 open_in_new
Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter

I et intervju med Fox News fredag morgen opplyser Trump at han har avvist flere forslag fra EU om gjensidig nulltoll på bilimport.

– De har BMW, de har Mercedes, de har en mengde gode biler som kommer inn. Jeg vil at de skal produsere dem her. Dersom de vil selge dem til ...

2019-03-22 22:49 open_in_new
Flyarving har kjøpt fire reiselivsselskaper på under ett år

Flyselskapsarvingen Per G. Braathen og hans Braganza-konsern fortsetter å vokse innen reiseliv med stadige oppkjøp under paraplyen til Escape Travel Group.

I løpet av et drøyt år har selskapet både kjøpt Cruise.no, danske Signatours samt tyske Siglinde ...

2019-03-22 22:49 open_in_new
Danske Bank setter opp renten

Danske Bank blir dermed den andre storbanken som setter opp renten etter Norges Banks renteheving. Tidligere på dagen fredag meldte DNB at den gjør det samme.

Danske Bank har de siste årene vært garantisten for god konkurranse i det norske bankmarkedet, men vi må ...

2019-03-22 20:43 open_in_new
Norwegian: MAX-flyene har ikke varsellampe i førerkabinen

Det skriver flyselskapet i en epost til nyhetsbyrået Reuters.

Varsellampen er ment å varsle om avvik i flyenes angrepsvinkel, altså vinkelen mellom vingens plan og luftstrømmen. Den såkalte angrepssensoren er ment å varsle piloten om nesen på flyet er for ...

2019-03-22 20:43 open_in_new
DNB setter opp boliglånsrenten

DNB setter opp boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng, ifølge en melding fredag.

- Det har lenge vært ventet at Norges Bank ville øke styringsrenten på sitt møte 21. mars. Rentene har over en lengre periode vært historisk lave, og at de nå ...

2019-03-22 19:40 open_in_new
Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning

Det fremgår i en klage sendt inn av advokat Jon Wessel-Aas, som representerer teateret. Klagen er rettet både mot Oslo politidistrikt og Oslo statsadvokatembeter.

Wessel-Aas klager på påtalemyndigheten og politiets opptreden i forbindelse med etterforskningen av saken ...

2019-03-22 19:40 open_in_new