Nyheter Overskrifter

Dagens Naeringsliv

Full seier for Hydros nye toppsjef etter under to uker i jobben

Hydro melder at produksjonen i Brasil kan starte opp for fullt igjen. I en børsmelding mandag ettermiddag opplyser Hydro at en domstol i delstaten Belem nå har fjernet de siste restriksjonene på produksjon ved Hydros anlegg Alunorte i Brasil.

I over et år har Hydro ...

i dag 18:22 open_in_new
Tidligere statssekretær i Ap til First House

– I dag har jeg takket ja til jobb i First House. Jeg ønsker å jobbe med kommunikasjon, politikk og presentasjonsteknikk med noen av de fremste i Norge, sier Ingebrigtsen til Medier24.

Flere politikere har funnet veien til PR-byrået. Fra Arbeiderpartiet teller blant ...

i dag 16:16 open_in_new
Huskapper krevde 55 millioner – må i stedet punge ut

Arne Vigeland mente han hadde investert i RenoNorden basert på uriktig og mangelfull informasjon og saksøkte styret i det nå konkursrammede selskapet.

Det endte med nederlag i tingretten. I dommen heter det blant annet:

«Etter rettens oppfatning var det derimot ...

i dag 15:13 open_in_new
Strammer inn bruken av bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale strammer inn på adgangen til å øke bompengene i byområdene. Inntektssvikt og høyere kostnader skal håndteres ved å nedskalere eller helt kutte enkelte tiltak i bompengepakken slik at ikke bilistene får økte ...

i dag 14:10 open_in_new
Flere millioner kilo laks drept av giftige alger

Saken oppdateres

Den verste algedøden siden 1991 har de siste dagene rammet åtte lakseoppdrettere i Nordland og Troms og tatt livet av flere tusen tonn laks. Mandag spredte de giftige algene seg til to nye lokaliteter i Ofotfjorden nær Narvik.

– Vi fikk ...

i dag 13:07 open_in_new
Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen tar Ultimovacs på børs

Legemiddelselskapet Ultimovacs, som har Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen som storeiere, søker mandag om børsnotering.

I den forbindelse vil selskapet hente 370 millioner kroner i en rettet emisjon til kurs 31,25 kroner. Det verdsetter selskapet til rundt 500 millioner ...

i dag 13:07 open_in_new
Rykende ferskt aksjonærregister: Her kan du søke etter alle norske aksjonærer

Skatteetaten har nå offentliggjort sitt fullstendige aksjonærregister over alle norske aksjeeiere. Dette inneholder alle beholdninger av aksjer i norske selskaper ved utgangen av 2018.

DN har samlet all data fra registeret i vårt eget søkeverktøy. Her kan du ...

i dag 13:07 open_in_new
Innlegg: Facebook-floken

Chris Hughes ga nylig en tydelig beskjed til sin tidligere venn og med-grunnlegger Mark Zuckerberg: Facebook er skadelig for demokratiet, og selskapet bør brytes opp. Hughes forlot Facebook for ti år siden, men var med på å legge grunnlaget for et av verdens største og ...

i dag 12:04 open_in_new
Eika Kapitalforvaltning måtte hente inn nye folk: – Fikk rett og slett ikke god nok avkastning

– Vi var ikke fornøyde med resultatene i 2017 og 2018, så det var på tide å gjøre noe, sier administrerende direktør Bjørn Slåtto i Eika Kapitalforvaltning.

– Vi konkurrerer med globale aktører, men hadde rett og slett ikke god nok ...

i dag 12:04 open_in_new
Transportselskapet Norled mener utenlandske eiere trengs nå

Det finsk-svenske oppkjøpsfondet Capman og kanadiske CBRE Caledon kjøper 50 prosent hver av ferge- og hurtigbåtselskapet Norled, med kontorer i Stavanger og Bergen. Selger er Det Stavangerske Dampskipsselskap (DSD), eid av Yuhong Hermansen. Hun er enke etter skipsreder Folke ...

i dag 11:01 open_in_new
Blinde markeder – fremsynt stat?

Den italiensk-amerikanske økonomen Mariana Mazzucato har for lengst oppnådd internasjonal stjernestatus, spesielt i sitt nye hjemland England, for sine motstrøms-tanker om å gjenreise staten som en ledende innovasjonskraft. Mazzucato lyttes til av mange, også av Norges ...

i dag 11:01 open_in_new
Boeing erkjenner feil ved 737 MAX-simulator

Det opplyser flyprodusenten Boeing i en uttalelse lørdag.

Boeing kunngjorde i forrige uke at selskapet var ferdig med en programvareoppdatering for 737 MAX-flyene, den nye flymodellen som har vært involvert i to tragiske ulykker der til sammen 346 mennesker mistet livet. En ...

i dag 09:58 open_in_new
Hotellbooking på nett er til fordel for hotellgjestene

Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv mener norske hoteller betaler for mye i kommisjon til booking.com og andre lignende nettreiseselskaper, og at hotellgjestene taper på dagens system.

Jeg har full forståelse for at NHO Reiseliv ønsker at deres medlemshoteller skal betale ...

i dag 09:58 open_in_new
Slo seg sammen med eks-googlere og ble vekstrakett

– Vi er ikke dem som kommer inn med strategiske råd og går sin vei etterpå. Hos oss leier du inn arbeidskraft, vi selger timer og gjør jobben som arbeidsfolk. Det var kanskje ikke så veldig gjennomtenkt, men det er derfor vi heter Proletar, sier partner og daglig ...

i dag 09:58 open_in_new
Vipps-rekord, boblerekord, tæpperekord og nesten kortrekord

– I går ble det ny rekord, og det ble første gang vi bikket en million transaksjoner i løpet av et døgn. Til sammen har over 3,3 millioner nordmenn lastet ned Vipps, og appen ble flittig brukt på 17. mai, opplyser kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps til ...

i dag 09:58 open_in_new
Mercedes' nye toppsjef om elbiler: – Tror markedet vil snu omtrent nå

– Har du et skattesystem som tungt favoriserer elektriske biler, slik som her i Norge, øker du selvsagt etterspørselen raskere, sier Ola Källenius, som snart overtar sjefsstolen i Daimler, mest kjent for Mercedes.

Selv om etterspørselen etter elbiler vil øke ...

i dag 09:58 open_in_new
– Dette har ikke skjedd siden finanskrisen

DNB Markets dynamiske duo, Morten Jensen og Paul Harper, har tradisjon tro samlet sammen data for resultatsesongen på Oslo Børs i etterkant av at alle de store selskapene har levert resultater for første kvartal. Og resultatene var ikke mye å rope hurra for:

– ...

i dag 09:58 open_in_new
– Tesla Model 3 har slått kraftig inn

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management forvalter over 300 milliarder kroner fra sin base mellom de syv fjell i Bergen. Volumet under forvaltning har også gjort at han har måttet takke nei til flere investorer.

Mindre kjent er Næss sin ...

i dag 09:58 open_in_new
Kjøpte Nel-aksjer til barna – gevinst på 270 prosent

Nel-aksjen er en av de aller heteste aksjen på børs for tiden – ofte mer omsatt enn tungvektere som Equinor og DNB.

Hydrogenselskapet har landet en rekke kontrakter over hele verden den siste tiden, og selv om selskapet fortsatt har til gode å tjene penger, virker ...

i dag 09:58 open_in_new
Innlegg: Monopol, anyone?

Organisasjonen vil formidle at her er en bransje som gjerne vil bli regulert, slik at den kan betale skatt til Norge og bli ansvarlig.

De nyrekrutterte lederne fra Kulturdepartementet og Rikstoto vil fortelle hvordan de ble overbevist om at et lisensmarked er fremtiden.

De kommer til ...

i dag 09:58 open_in_new
Starbucks-rival skal ta Kina med storm – debuterte med et smell på Wall Street

Kinas svar på Starbucks, Luckin Coffee, har ankommet Wall Street. Aksjen debuterte i handelen 17. mai og steg 50 prosent i tidlig handel til 25 dollar aksjen, før den falt noe tilbake og endte opp rundt 20 prosent. Det skriver CNN Money.

Luckin Coffee har på kort tid tatt ...

i dag 09:58 open_in_new