Nyheter Overskrifter

Adresseavisen

Palestinerne med kald skulder til USAs fredsplan

President Donald Trumps svigersønn Jared Kushner kommer til å legge fram det som omtales som første fase av USAs fredsplan mellom Israel og palestinerne under en konferanse i Bahrain.

Ifølge Det hvite hus er det snakk om omfattende planer for investeringer og infrastruktur i de ...

i dag 17:31 open_in_new
Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning

Statsadvokat Oddbjørn Søreide bekrefter tiltalen overfor NRK og opplyser at den er forkynt for faren.

Da faren vitnet i rettet mandag, kom det fram at han vasket sønnens klær selv om de var fulle av blod. Klesvaskingen skal ifølge tiltalen ha skjedd morgenen etter drapet.

– ...

i dag 17:31 open_in_new
Støre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll

– Når de som har styrt Samferdselsdepartementet og Finansdepartementet i mer enn seks år kaller inn til et krisemøte, er det mest et uttrykk for krise i partiets egen politikk, sier Støre til NTB.

Han mener Frp har utvist manglende kontroll over samferdselssektoren og krever nå en ...

i dag 17:31 open_in_new
Jada, Ada! Spillerne er langt viktigere enn forbundet

Barcelona og Argentina har Messi. Vi har Ada Hegerberg. I Champion-Leaguefinalen som Lyon vinner 4-1, skårer hun ekte hattrick og er avgjørende for at Lyon slår Barcelona. I desember fikk hun fotballens høyeste utmerkelse til enkeltspiller - Ballon d'0r. Hun har fire mestertitler i Champions ...

i dag 17:31 open_in_new
Oslos første bussrute med førerløs buss åpnet

I tillegg er bussruten relativt kort, den går fra Kontraskjæret via Skur 35 og fram til Vippetangen, en strekning på noen få hundre meter.

Den historiske åpningen ble foretatt av Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) mandag ettermiddag.

Som seg hør og bør er de selvkjørende ...

i dag 16:28 open_in_new
Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter

– President Donald Trump håper å oppnå det Aleksander den store, Djengis Khan og andre aggressorer ikke maktet, skriver Zarif på Twitter.

– Iranerne har stått oppreist i årtusener, mens aggressorene har kommet og gått. Økonomisk terrorisme og folkemord-trusler kommer ikke til ...

i dag 16:28 open_in_new
Fare for flom flere steder østafjells

Vi har sendt farevarsel for kraftige regnbyger tirsdag kveld og onsdag østafjells. Lokalt kan det komme 15-20 millimeter nedbør på én time, melder meteorologene hos Meteorologisk institutt.

NVE varsler gult nivå på flomfaren. Varselet gjelder foreløpig fram til onsdag ...

i dag 16:28 open_in_new
Nigel Farage truffet av milkshake

En 32 år gammel mann ble pågrepet for å ha kastet milkshaken på lederen av Brexit-partiet, som måtte fortsette sin spasertur i Newcastles gater med milkshake dryppende nedover jakka.

Gjerningsmannen, Paul Crowther, sa til sitt forsvar at han gjorde det for å protestere mot Farages ...

i dag 16:28 open_in_new
Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder til 63 år

– Det er helt åpenbart at om vi hadde økt den nedre aldersgrensen for alderspensjon fra 62 til 63 år, ville mange flere jobbet lenger, sier Ole Christian Lien i Nav til forskning.no.

Beregningene er gjort av selskapet Ny Analyse, som mener det vil bli gjennomført nærmere 70.000 ...

i dag 15:25 open_in_new
Ansatt i Fellesforbundet dømt til fengsel for millionunderslag

Seks av månedene gjøres betinget. I tillegg skal hele summen hun svindlet til seg betales tilbake, skriver FriFagbevelse.

Kvinnen har tilstått at hun over en periode på seks år overførte over tre millioner kroner fra Fellesforbundets bankkonti til seg selv. Hun tok blant annet ut ...

i dag 15:25 open_in_new
Disse 12 løperne skal sørge for trøndersk langrennssuksess

TRONDHEIM: Det har vært usikkerhet rundt økonomien til regionlaget som samler langrennsløpere som ikke er tatt ut på forbundets landslag. Nå er det klart at Kristian Skrødal fortsetter som trener i 100 prosent stilling for Team Veidekke Midt-Norge.

...
i dag 15:25 open_in_new
Sterke reaksjoner etter at første salve er avfyrt på Frøya

Like etter 13.30 ble den første salven sprengt i området der vindkraftverket skal bygges på Frøya. Operasjonsleder Svein Åkervik sier til adressa.no at den første salven er gått.

...
i dag 15:25 open_in_new
Brann i telt på russecamp i Levanger

Politiet og brannvesenet rykket ut til Staupshaugen i Levanger, der det har vært brann i et telt.

...
i dag 15:25 open_in_new
Durek Verrett kan være skattepliktig til Norge

Foredragsturneen «The Princess and The Shaman» ble sparket i gang i København søndag. I løpet av uken går turen går til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Dersom det kommet rundt 1.000 tilskuere totalt, som alle betaler billettprisen på rundt 595 kroner, kan omsetningen av ...

i dag 14:22 open_in_new
FPÖ truer med å forlate regjeringen i Østerrike

Kickl var generalsekretær i Frihetspartiet (FPÖ) i 2017, da visestatsminister Heinz-Christian Strache tilbød en angivelig russisk milliardær lukrative offentlige kontrakter i bytte mot politisk støtte.

Strache har gått av som følge av korrupsjonsskandalen, og ifølge østerrikske ...

i dag 14:22 open_in_new
Dale stanser økte bompenger i byene

– Jeg forventer at det vi gjør nå gir bedre styring av prosjekter i bompengepakkene og at vi får stoppet en unødvendig videre vekst i bompengene, sier Dale i en pressemelding.

Bompengepakker inneholder en portefølje av ulike samferdselsprosjekter som finansieres med statlige, og i ...

i dag 14:22 open_in_new
De sto bak 70-tallets største hit i Norge. Nå kommer de til Orkanger

Blant kjente navn fra 70-tallet som har spilt i Orklahallen i Orkanger, er det grunn til å nevne Slade, Nazareth, Suzi Quatro og Uriah Heeps Ken Hensley.  

På årets  festival 12.oktober kommer Nazareth tilbake, syv år etter første besøk.  Skjønt, som i så mange andre band som ...

i dag 14:22 open_in_new
Trondhjemmerne øker i antall - ikke like mange blir bergensere

Trondheim hadde etter første kvartal i år 196 909 innbyggere, en økning med 750 siden nyttår. Økningen fordeles på 183 i fødselsoverskudd og 567 i nettoinnflytting.

...
i dag 14:22 open_in_new
Riksadvokaten vil ha økt bruk av omvendt voldsalarm

Erfaringene viser at bruk av omvendt voldsalarm er svært effektivt. En slik voldsalarm innebærer at voldsutøver forbys å oppholde seg i nærheten av fornærmedes bosted, arbeidssted og andre faste oppholdssteder.

Hvis den dømte trer inn i et område vedkommende ikke har anledning til ...

i dag 13:19 open_in_new
før og nå Museumsplass 1910 og 2019

På få år endret også deler av Kalvskinnet seg betydelig og inngikk snart som en del av det moderne Trondhjem. Her ble den gamle Skøitebanen omskapt til park under navnet Museumsplass i 1909, og samme år fikk den nye gata på nordsiden navnet Hans Hagerups gate.

Nye bygårder ruvet ...

i dag 13:19 open_in_new
Stenger vei på Frøya for å unngå nye vindmølle-aksjoner

Veien forbi utbyggingsområdet ved Nessadalen, fylkesvei 716, blir trolig stengt i perioder hele den kommende uken, skriver lokalavisen Hitra-Frøya. Steinar Ervik hadde stått i kø nesten en time på veien mellom Nordskag og Hammarvika mandag når Adresseavisen snakker med ham.

...
i dag 13:19 open_in_new